Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
2 žlice maslinova ulje
1 poriluk
8 pilećih bataka i zabataka
2 žlice brašna
300 ml bijelog vina
400 ml pilećeg temeljca
500 g manjih krumpira
200 g smrznutog graška
sol i papar
Priprema:
U velikoj posudi zagrijte žlicu ulja i lagano pirjajte usitnjeni poriluk pet minuta. Dodajte ostatak ulja i pileće batake te pržite sa svih strana 6-8 minuta. Umiješajte brašno i kuhajte minutu prije dodavanja bijelog vina, zatim kuhajte pet minuta.
Dodajte pileći temeljac i oguljeni krumpir, i prema potrebi, na kockice narezani krumpir, poklopite, zakuhajte i lagano pirjajte 25 min.
Potkraj kuhanja dodajte smrznuti grašak, posolite i popaprite, i pustite da kuha dok grašak ne bude kuhan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....