Medaljoni divlje svinje u umaku od gljiva i suhih smokava

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 800 g file divlje svinje
  • 50 g suhih smokava
  • 20 g džema od suhih smokava
  • 3 dcl umaka od pečenja (demi glace)
  • 250 g gljive bukovače
  • 20 g badema u listićima
  • 20 g maslaca
  • 1 dcl vina (rajnskog rizlinga)
  • soli po želji
  • šarenog papra po želji

Priprema

1. korak

Medaljone kratko prepržiti s jedne i druge strane otprilike 3 do 5 minuta. Zatim dodajemo narezane gljive i smokve, umak od pečenja i začinimo po želji.

2. korak

Nakon toga dodamo 1 čajnu žljičicu džema od smokve, 1 dcl vina rajnskog rizlinga i pustimo da se malo reducira.

3. korak

Meso složimo na tanjur i prelijemo umakom od pečenja te pospemo listićima badema. Kao prilog možete poslužiti rimske njoke ili njoke s orasima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 07:01