Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 800 g file divlje svinje
- 50 g suhih smokava
- 20 g džema od suhih smokava
- 3 dcl umaka od pečenja (demi glace)
- 250 g gljive bukovače
- 20 g badema u listićima
- 20 g maslaca
- 1 dcl vina (rajnskog rizlinga)
- soli po želji
- šarenog papra po želji
Priprema
1. korak
Medaljone kratko prepržiti s jedne i druge strane otprilike 3 do 5 minuta. Zatim dodajemo narezane gljive i smokve, umak od pečenja i začinimo po želji.
2. korak
Nakon toga dodamo 1 čajnu žljičicu džema od smokve, 1 dcl vina rajnskog rizlinga i pustimo da se malo reducira.
3. korak
Meso složimo na tanjur i prelijemo umakom od pečenja te pospemo listićima badema. Kao prilog možete poslužiti rimske njoke ili njoke s orasima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....