Trebat će vam:
1 grdobina od oko 1000 g
100 g kozica
1 veći luk
3 režnja češnjaka
2-3 lista celera
2 stručka lista peršina
100 ml bijelog suhog vina
300 ml vode
100 g šalše
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 lovorov list
200 g makaruna ili slične tjestenine
sol i papar
Priprema:
Grdobinu očistite tako da škarama odrežete zube i skinete kožu. Meso s repa odvojite, narežite na veće komade i stavite na hladno sa strane. Luk i češnjak očistite i narežite na sitnije. U duljem loncu zagrijte ulje i stavite pirjati luk. Kad omekša, dodajte glavu i kosti od grdobine te malo mesa ribe. Dodajte kozice, šalšu, lovor peršin i celer te podlijte vinom. Kada provrije, dodajte vodu i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 30 minuta. Procijedite i istisnite sok koji je ostao u sastojcima. Šug stavite u drugi lonac, a u njega meso od grdobine i kozica (koje ste nakon kuhanja očistili) te kuhajte desetak minuta na laganoj vatri. Dodajte makarune pa kada isplivaju, ugasite vatru. Uskladite okuse i poslužite. Menestroć mora biti srednje gust.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....