Za tijesto:
3 jaja
180 g šećera
100 ml ulja
150 ml mlijeka
150 g glatkog brašna
150 g mljevenog maka
na vrh žličice praška za pecivo
100 g džema od višanja za premazivanje biskvita
Za kremu:
500 ml mlijeka
4 žumanjka
1 vanilin šećer
1 puding od vanilije
2 žlice glatkog brašna
110 g šećera
30 g omekšalog maslaca
Za dekoraciju:
200 g malina
Od sastojaka za tijesto umutite smjesu za biskvit. Pecite u protvanu obloženom papirom za pečenje oko 35 minuta na temperaturi od 175 stupnjeva. Dok se biskvit peče, skuhajte kremu. U posudu za kuhanje stavite mlijeko, jaja, obje vrste šećera, puding od vanilije i brašno te najprije pjenjačom dobro izmiješajte da nema grudica. Tek tada stavite na laganu vatru i skuhajte kremu. Kada se smjesa zgusne, miješajte na laganoj vatri još 5 minuta. U ohlađenu kremu dodajte omekšali maslac i dobro izmiksajte. Ohlađeni biskvit oblikujte na jednake kocke, uz pomoć kalupa, čaše ili, ako ste precizni, noža. Svaku kocku premažite džemom od višanja te ukrasite kremom. Olakšajte si dekoriranje, kremu stavite u slastičarsku vrećicu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....