BEZ GLUTENA

Lepinje od pira i maka

 Getty Images/iStockphoto
Savršena alternativa!

Trebat će vam:

1 i 1/2 žličica suhog kvasca
190 ml tople vode
1 žličica meda ili javorovog sirupa
300 g pirovog brašna
1 žličica maka
1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 i 1/2 žličica morske soli

Stack of tortillas on a black surface
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte kvasac, toplu vodu i med ili javorov sirup. Ostavite da odstoji oko 15 minuta. Dodajte brašno, mak, maslinovo ulje i sol. Sve dobro promiješajte i počnite mijesiti rukama. Mijesite oko 8-10 minuta dok tijesto ne postane glatko i elastično. Stavite tijesto u posudu i ostavite da se diže pokriveno oko 2 sata na toplom mjestu. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Premijesite tijesto i podijelite ga na 10 jednakih kuglica. Kuglice razvaljejte valjkom ili rukama. Protvan obložite papirom za pečenje i poredajte onoliko lepinja koliko vam u njega stane. Pecite oko 15 minuta dok lepinje ne poprime laganu zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 13:21