Pripremite sve sastojke koji će vam biti potrebni i izrežite ih na komade. Od povrća pripremite luk, protisnuti češnjak, 1-2 rajčice, 2-3 manje mrkve, malo peršina, celera i začina po želji (uz ribu će dobro ići papar u zrnu, krupna sol i lovorov list)
Na malo maslinova ulja zažutite luk i protisnuti češnjak, a kad se počeo karamelizirati dodajte mu komade ribe koje ćete okrenuti nekoliko puta dok ne dobiju zlaćanu boju. Ako dodajete rajčicu i volite malo intenzivnije okuse, ubacite je sada i okrenite još nekoliko puta zajedno s ribom dok se ne raspadne.
Zatim dodajte vodu, toliko da prekrije ribu, papar u zrnu, sol, lovorov list, peršin, komadiće celera i sitno narezanu mrkvu. Kuhajte dok ne omekša ali računajte da će vam trebati oko pola sata. U ovom dijelu možete dodati i malo bijelog vina, ako volite takav okus, ali nemojte pretjerati jer je potrebno da ono potpuno ispari (0.3-0.5 dcl) pa možete povećati dozu ako volite jaču varijantu.
Za bogatiju riblju juhu slobodno možete dodati još koju školjku primjerice dagnju. Ako ste radili na “crveno” i dodali malo rajčice, sad možete dodati žličicu crvene paprike. Kuhajte još kojih 5-7 minuta dok se školjke u potpunosti ne otvore a provjerite treba li još začina. U ovom koraku možete dodati i sitnu tjesteninu želite li gušću juhu. Na samom kraju začinite maslinovim uljem i poslužite šnitom svježeg kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....