TJEDNI MENI

Kremasta tjestenina, gusto varivo i meka peciva,ovih 7 jela stvoreno je za kišni tjedan pred nama

 Alamy Stock Photo
Ovog tjedna kuhamo comfort jela koja nas griju i vesele na najslasniji način...

Ovog tjedna kuhamo comfort jela koja na najslasniji način popravljaju kišne jesenske dane. Ponedjeljak smo tako odlučili začiniti brzom, kremastom salatom od tune i avokada za koju je dovoljno tek tostirati kruh i poslužiti kao brzi, hrskavi ručak ili večeru. Nakon toga, u utorak palimo pećnicu i radimo gusti umak od pečenih paprika s tjesteninom, toliko jednostavan da ga je dovoljno tek ubaciti u blender.

Sredinu tjedna rezervirali smo za gusto varivo od kelja i graha sa starim kruhom, a u četvrtak radimo jednostavno, ali toplo i utješno vege jelo - pečenu buču i slanutak s rižom. Buči svakako dodajte i kakve sezonske začine po želji, poput primjerice cimeta i klinčića, kako bi jelo bilo još malo ukusnije.

Riblji petak ovog tjedna odlučili smo začiniti hrskavim lososom i istim takvim batatom iz pećnice, u subotu radimo domaća peciva i mesne okruglice, a u nedjelju se pak bacamo na pripremu slasne pohane i zapečene piletine. Recepte potražite u nastavku!

PONEDJELJAK

KREMASTA TUNA SALATA S AVOKADOM

image
Alamy Stock Photo

UTORAK

UMAK OD PAPRIKE IZ BLENDERA

image
Alamy Stock Photo

SRIJEDA

VARIVO S KELJOM, GRAHOM I STARIM KRUHOM

image
Alamy Stock Photo

ČETVRTAK

PEČENA BUČA SA SLANUTKOM I RIŽOM

image
Alamy Stock Photo

PETAK

LOSOS S HRSKAVIM BATATOM

image
Alamy Stock Photo

SUBOTA

DOMAĆA PECIVA I MESNE OKRUGLICE

image
Alamy Stock Photo

NEDJELJA

POHANA ZAPEČENA PILETINA

image
Alamy Stock Photo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 14:43