Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 svinjska kotleta
- 2-3 jušne žlice maslinova ulja
- 1 luk, oguljen i sitno sjeckan
- 4 cijele kruške i 2 kruške razrezane na šestine
- 2 lista kadulje
- prstohvat mljevene ljute crvene paprike
- 2 dcl cidera od kruške
- sol, papar
Priprema
1. korak
Kotlete posolite i popaprite. U širokoj plitkoj zdjeli na vrućem maslinovom ulju popržite kotlete sa svake strane. Kad su gotovi ostavite ih po strani.
2. korak
Na sokovima od pečenja propirjate luk dok ne omekša, a zatim dodajte kruške i listove kadulje. Kotlete vratite u zdjelu te podlijte ciderom od krušaka. Kuhajte zajedno nekoliko minuta. Zatim tavu poklopite i stavite peći u pećnicu na 190 stupnjeva oko pola sata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....