Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 70 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 2 jaja
- 140 g šećera
- 125 g maslaca
- 1 burbon vanilin šećer
- 200 g grčkog jogurta
- 1 korica limuna
- 250 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- cimet
- mljeveni đumbir
- svježih smokava, narezanih na četvrtine
Priprema
1. korak
Lagano mikserom istucite jaja sa šećerom pa im dodajte maslac, vanilin šećer, koricu limuna i grčki jogurt.
2. korak
U drugoj zdjeli prosijte brašno pa mu dodajte sol, prašak za pecivo, malo đumbira i cimeta. Zatim pomiješajte suhe i tekuće sastojke.
3. korak
Obložite kalup za pečenje kruha papirom za pečenje i u njega ulijte tijesto. Rasporedite smokve po vrhu, pospite još malo šećerom po želji i pecite 50 min na 180°C. Provjerite čačkalicom je li kolač gotov i po potrebi pecite još 5 do 10 min.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....