INSPIRACIJA MNOGIMA

U dvije godine smršavjela je skoro 73 kilograma! Sad otkriva uz koje namirnice održava idealnu težinu

Amber Clemens

 Screenshot/TikTok
Povrće često kombiniram s pilećim trakicama sa žara, koje mojim obrocima daju dovoljnu dozu proteina, kaže Amber Clemens

Amber Clemens, 33-godišnja savjetnica za mršavljenje iz američke savezne države Wisconsin, od 2018. do 2020. godine izgubila je skoro 73 kilograma, a sad je za New York Post otkrila koje namirnice i dalje jede kako bi održala idealnu težinu.

- Mješavine sjeckane salate, nemasni grčki jogurt, mesni štapići (najčešće goveđi), proteinski shakeovi, tunjevina, proteinske pločice, obroci s proteinima za mikrovalnu pećnicu, prijenosna pakiranja proteina, proteinski vafli i smrznute pločice grčkog jogurta najviše su mi pomogli u najtežem razdoblju mog života - kaže Amber.

- Obožavam setove sjeckane salate, tako su jednostavni, možete ih napraviti za više obroka, a dolaze u različitim okusima - kaže Clemens, koja povrće često kombinira s pilećim trakicama sa žara, koje njezinim obrocima daju dovoljnu dozu proteina.

Preporučeni unos je 0,8 grama proteina po kilogramu tjelesne težine - za osobu od 68 kilograma to je 54 grama proteina dnevno.

Amber, koja ima više od 870.400 pratitelja na TikToku, hvali i grčke jogurte koji dolaze u svim mogućim okusima, a idealni su za međuobroke, doručak ili desert. I neka istraživanja iz 2016. pokazala su da je veća konzumacija jogurta povezana s nižim rizikom od prekomjerne tjelesne težine ili pretilosti.

Mnoge je šokiralo to što ova američka savjetnica za mršavljenje naveliko hvali i obroke iz mikrovalne pećnice, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da konzumacija ultraprerađene hrane znatno povećava rizik od debljanja. No ona ih svejedno brani.

- Slušajte, obroci iz mikrovalne pećnice sad su zbilja na višoj razini - objasnila je Clemens.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:54