Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 lukovice komorača
- maslinovo ulje
- 1 limun
- morska sol
- 200 g masnog tvrdog sira (gauda, cheddar..)
- 1 veća glavica cvjetače (samo cvjetovi)
Priprema
1. korak
Prepolovite lukovice, a zatim ih narežite uzdužno na rezance. Na maslinovu ulju omekšajte komorač, nekih 10-12 minuta. nemojte ga kuhati nego treba postići zlaćano smećkastu boju. Dodajte sol i papar, a kad je gotov polijte ga maslinovim uljem.
2. korak
U međuvremenu zakuhajte vodu i skuhajte cvjetaču nekih 5 do 8 minuta. Zatim komorač pomiješajte s naribanim masnim tvrdim sirom i cvjetačom pa kratko zapecite. Toplo poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....