Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 6
Trebat će vam:
500 g mljevene junetine
2 žlice maslinova ulja
1 žličica soli
prstohvat mljevenog papra
1 luk
2 režnja češnjaka
700 ml umaka od rajčice
šaka svježeg bosiljka
2 žličice suhog origana
1 l pilećeg temeljca
9-11 listova tjestenine za lazanje
parmezan za posluživanje
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri.
Dodajte mljevenu junetinu i miješajte dok se ne ispeče. Ocijedite višak masnoće, posolite i popaprite. Dodajte usitnjeni luk i češnjak pa dobro izmiješajte. Pržite dok luk ne omekša. Dodajte umak od rajčice, usitnjeni bosiljak, origano i pileći temeljac. Promiješajte da se sastojci sjedine i pustite da zakuhaju. Probajte i dodajte još soli.
Tjesteninu za lazanje razlomite na željenu veličinu i dodajte u lonac. Kuhajte dok tjestenina ne bude kuhana al dente. Maknite s vatre i poslužite posuto parmezanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....