Htjela sam pokazati što se sve može napraviti sa smrznutom ribom i ostalim morskim plodovima. Jer, ruku na srce, nemamo svi pristup svježoj ribi kada god bismo to poželjeli, a zaista je dio kvalitetne i uravnotežene prehrane i trebala bi se naći barem jednom tjedno na našim jelovnicima.
Mnogi ljudi zaziru od kupnje ičega smrznutog, pogotovo ribe, no uvjerena sam da je to zaista jedan sasvim u redu odabir i mogu se napraviti vrlo ukusna jela. Štoviše, mogu se pripremiti prave delicije.
Jedna od takvih je definitivno ovaj recept za riblji curry. Savršeno kremast, prepun okusa, pa se čak i smrznuti morski plodovi ističu najbolje što mogu. Poslužite ga uz integralnu basmati rižu i dodatno podignite nutrijente svojeg obroka.
Recept: Riblji curry s oslićem i jadranskim kozicama
Drugi recept je neočekivani preokret omiljene pržene riblje hrane, a to su pržene lignje koje sam zapekla u pećnici. Hrskave su, sočne, slankaste i zadovoljavajuće, pa svakako preporučujem da date šansu ovom boljem načinu prženja i pohanja u pećnici. Poslužila sam ih uz laganu verziju tartar umaka bez majoneze i dobila super obrok.
Recept: Pržene lignje iz pećnice
Treći recept je zaigrana rapsodija okusa spojena sa smrznutim lososom koji bi u drugim varijantama neslavno prošao, no u kombinaciji s tikvicama radi odlično jelo. Umak sam pojačala s kaparima i inćunima pa cijelo jelo ima dodatni riblji okus. Jedite svježu ribu kad god imate priliku za to, a u međuvremenu možete baciti pogled na ledenice u dućanima i isprobati ove recepte.
Recept: Kremasti umak s tikvicama i lososom s rižinim rezancima
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....