RUČAK NA ŽLICU

Juha s piletinom, rižom i povrćem više je nego dobra ideja za ručak usred tjedna

 Elena Elisseeva/
Umjesto klasične pileće juhe, ovog puta napravite malo drugačiju varijantu sa špinatom

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

1 korijen celera

2 šake špinata

300 g pilećih prsa

1 šaka riže

3 žlice svježeg peršina

1 lovorov list

temeljac

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Na malo maslinova ulja najprije dobro zapecite komade pilećih prsa. Maknite ih s tave pa na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da se pirja desetak minuta, a zatim dodajte narezanu mrkvu i celer. Pirjajte još 5 minuta. Vratite piletinu i podlijte temeljcem. Dodajte lovorov list, sol i papar. Kuhajte 30 do 40 minuta, dok povrće ne omekša. Rižu skuhajte zasebno, a špinat operite i nasjeckajte na rezance. Ubacite ga u juhu zadnje dvije minute kuhanja. Isto napravite i s kuhanom rižom. Piletinu na kraju vilicom razvucite na manje komadiće. Dodatno začinite po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. kolovoz 2024 07:53