Trebat će vam:
1 luk
2 mrkve
1 korijen celera
2 šake špinata
300 g pilećih prsa
1 šaka riže
3 žlice svježeg peršina
1 lovorov list
temeljac
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Na malo maslinova ulja najprije dobro zapecite komade pilećih prsa. Maknite ih s tave pa na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da se pirja desetak minuta, a zatim dodajte narezanu mrkvu i celer. Pirjajte još 5 minuta. Vratite piletinu i podlijte temeljcem. Dodajte lovorov list, sol i papar. Kuhajte 30 do 40 minuta, dok povrće ne omekša. Rižu skuhajte zasebno, a špinat operite i nasjeckajte na rezance. Ubacite ga u juhu zadnje dvije minute kuhanja. Isto napravite i s kuhanom rižom. Piletinu na kraju vilicom razvucite na manje komadiće. Dodatno začinite po želji.