Trebat će vam:
450 g kuhanih pilećih prsa
1 stabljika celera
pola srebrenca
2 žličice češnjaka
60 g naribane mrkve
1 žlica maslinova ulja
1 l pilećeg temeljca
sol i papar
1 žličica sušene majčine dušice
450 g njoka od krumpira
240 ml mlijeka
240 ml vrhnja za kuhanje
1 šalica svježeg špinata
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjeni celer, luk narezan na kockice, dobro usitnjeni češnjak i naribanu mrkvu i pirjajte 2-3 minute dok luk ne postane proziran. Dodajte kuhanu piletinu, pileći temeljac, sol, papar i majčinu dušicu, pustite da prokuha pa lagano umiješajte njoke. Kuhajte još 3-4 minute prije nego što smanjite vatru i kuhajte 10 minuta. Umiješajte mlijeko i vrhnje, dodajte špinat i kuhajte još 1-2 minute dok špinat ne povene. Kušajte, prema potrebi posolite i popaprite te poslužite.