7 DOBRIH IDEJA

Juha od kukuruza, zapečeni grah s junetinom i ražnjići s tortiljom od krumpira favoriti su s ovotjednog menija

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Osim toga, radimo još i salatu sa smokvama i pršutom, ljutkaste pureće okruglice, rižoto s kozicama i sporo pečenu svinjsku plećku

Zadnje dane ljeta koristimo za kuhanje sa sezonskim plodovima pa tako tjedan započinjemo gustom juhom od kukuruza, a onda radimo i salatu sa smokvama, pršutom, rukolom i kozjim sirom. Sredinom radnog tjedna na redu je zapečeni grah s mljevenom junetinom, a potom i ljutkaste pureće okruglice. Petak smo rezervirali za rižoto s kozicama i rajčicom, a vikend za pileće ražnjiće s komadima tortilje od krumpira i sporo pečenu svinjsku plećku sa salatom. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Poželite li za ručak pripremiti jelo na žlicu koje će vas zasititi, svakako razmislite o gustoj juhi od kukuruza i krumpira. Želite li je učiniti još bogatijom, svakako razmislite da dodate i komadiće kuhane piletine.

JUHA OD KUKURUZA

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ljeto se polako bliži kraju i dok možemo, još uživamo u slatkim smokvama. Ubacujemo ih u deserte, ali i salate. Omiljena slana kombinacija sa smokvama upravo nam je salata s pršutom, rukolom i kozjim sirom koja će biti odlična čak i idućeg dana pa je ponijeti možete na posao.

SALATA SA SMOKVAMA I PRŠUTOM

image
Samael334/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Ako volite zapečeni grah, ovo jelo ćete obožavati. Kombinacija mljevene junetine, graha, meda i senfa, osim za ručak uz kriške tostiranog kruha, bit će odlična i za druženje s ekipom kada je poslužiti možete uz tortilje.

GRAH S MLJEVENOM JUNETINOM

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Umjesto klasičnih okruglica u umaku od rajčice, razmislite da ovog puta napravite ljutkastu pureću varijantu. Najbolji prilog uz ovo jelo bit će jednostavna kuhana riža i zdjelica sezonske salate.

LJUTKASTE PUREĆE OKRUGLICE

image
Lisegagne/Getty Images

PETAK

Za dobar rižoto trebat će vam vremena, ali kada napokon krenete uživati u kremastom jelu, bit će vam jasno kako se svaka sekunda itekako isplatila. Budući da je petak dan za ribu i riblje plodove, ovog tjedna napravite ga s kozicama i rajčicom.

RIŽOTO S KOZICAMA I RAJČICOM

image
Vladislav Chusov/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Pileći ražnjići sami po sebi možda i nisu neko inovativno jelo, ali posluženi s komadima tortilje od krumpira i špinata, bit će ručak koji ćete poželjeti ponoviti. Slasno, zasitno, a jednostavno za pripremu, ovo jelo bit će pun pogodak za subotnji ručak ili večeru.

RAŽNJIĆI S TORTILJOM OD KRUMPIRA

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Kako za vikend najavljuju kišu, tako smo nedjelju odlučili začiniti sporo pečenom svinjskom plećkom. Uparujemo je s pečenim kupusom i poslužujemo uz sezonsku salatu.

SPORO PEČENA SVINJSKA PLEĆKA

image
Alleko/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 06:02