Trebat će vam:
12 mladih krumpira
3 žlice maslinova ulja
sol i papar
2-3 šnite pršuta ili slanine
grančice ružmarina
ribani parmezan
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 230 °C. Zakuhajte u loncu posoljenu vodu. Dodajte onoliko neoguljenih krumpira koliko želite i kuhajte dok ne omekšaju. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i pokapajte maslinovim uljem. Stavite omekšale krumpire na lim, ostavljajući dovoljno mjesta između svakog krumpira. Gnječilicom za krumpir nježno pritisnite svaki krumpir dva-tri puta dok se malo ne zgnječi. Vrhove svakog zgnječenog krumpira obilato pokapajte s još maslinova ulja. Pospite krumpir solju, svježe mljevenim crnim paprom i svježim, nasjeckanim ružmarinom. Dodajte ribani parmezan i sitno sjeckani pršut ili slaninu. Pecite 20-25 minuta dok krumpiri ne porumene.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....