Sočna pečenka

Janjeći but s povrćem iz pećnice jednostavan je ručak u kojem će svi uživati

 istockphoto
Kod svog mesara kupite kvalitetni komad janjetine, na tržnici omiljeno povrće i sve stavite u dobar lim za pečenje

Treba vam:

1 janjeći but
2 žlice maslinova ulja
2 žlice svježeg ružmarina
sol i papar
povrće (luk, mrkva, krumpiri, prokulice...)

Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte ulje, ružmarin, sol i papar u zdjelici. Premažite mješavinom janjeću koljenicu. Operite povrće i po potrebi razrežite na komade jednake veličine. U dublji lim za pečenje stavite povrće tako da prekrije dno pa stavite janjeći but na povrće. Termometrom za meso izmjerite temperaturu najdebljeg dijela buta, pazeći da ne ubodete izravno uz kost. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite sve dok unutrašnja temperatura buta ne bude 60°C za srednje pečeno meso, odnosno 70°C za dobro pečeno. Kada ste postigli željenu temperaturu, izvadite pečenku, prekrijte folijom ili poklopcem i pustite da odmara 15 minuta pa razrežite i poslužite.

image
istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 17:14