Jesensko zahlađenje koje nam je donio početak listopada natjeralo nas je da upalimo pećnicu, zagrijemo kuhinju i bacimo se na miksanje najslađih sezonskih slastica. U glavnim su ulogama jabuke, kruške i šljive, a u nastavku vam donosimo nekoliko ideja za slastice koje su naprosto stvorene za nedjeljno popodne.
Svakako bismo voljeli dodati i kako su u pitanju prilično jednostavni deserti pa, u slučaju da neku namirnicu možda trenutno nemate u vlastitoj kuhinji, razmislite o alternativi. Kakao tako možete zamijeniti mljevenim rogačem i obrnuto, za desert s jabukama možete koristiti i kruške ili pak spoj obje voćke, u crumble sa šljivama također možete ubaciti i drugo voće, a začine u pojedinoj slastici prilagodite samo svom ukusu.
OD JABUKA NAPRAVITE SOČAN BISKVIT, TORTU ILI KUGLICE
Iako obožavamo dobru pitu od jabuka, volimo se okrenuti i novim spojevima okusa pa tako ove jeseni zasigurno radimo slastan kolač s jabukama i sirom, sočnu zlevanku s orasima i kuglice s jabukama i rogačem, a ne preskačemo niti sjajan kolač s jabukama, mangom, bananama i mrkvom te jednostavan biskvit s makom koji uspjeva baš uvijek.
KOLAČ OD MANGA, JABUKE, BANANE I MRKVE
KRUŠKE SE VOLE S ČOKOLADOM, ROGAČEM I MEDOM
Osim omiljenih krušaka u vinu, ove jeseni radimo i cupcakes s pireom od kruške po receptu naše Slavice Šagolj, a ponavljamo i omiljenu pitu od krušaka te najjednostavniji desert u čaši u kojem spajamo kruške i rogač.
CUPCAKES S KRUŠKAMA I ČOKOLADOM
DESERT OD KRUŠAKA I ROGAČA U ČAŠI
SEZONA ŠLJIVA JOŠ NIJE GOTOVA!
Na kraju, klasik iz djetinjstva, rižu na mlijeku, ovog smo puta pretvorili u doručak za odrasle pa ga poslužili s pijanim šljivama, a dok mi uživamo u prisjećanju na neka bezbrižnija vremena, mlađima radimo brz i jednostavan crumble od šljiva.