za roštilj stvorena

Isprobajte krumpir salatu s toplim preljevom od senfa i meda koja će zauzeti visoko mjesto među vašim favoritima

Tajni sastojak je slanina, a umjesto da kuhate krumpire, zašto ih ne biste ispekli?

U ovoj krumpir salati, topli preljev od senfa je prava zvijezda. Med, senf, jabučni ocat i začine kuhajte u tavi, u kojoj ste prvo kratko zapekli slaninu, kako biste napravili preljev kojim ćete obložiti krumpire. Dimljeni okus slanine, uparen s okusima senfa i octa, podiže ovu krumpir salatu na potpuno novu razinu. Možete je poslužiti hladnu ili toplu uz pečeno meso ili ribu, a bit će odlična i samostalno.

image
Nature, Food, Landscape, Travel/Getty Images

Krumpir salata sa senfom

900 g mladog krumpira
2 žlice otopljenog maslaca
3 žlice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
sol i papar
pola luka
100 g slanine
1 žličica svježih listova majčine dušice
1 ½ žlica Dijon senfa
2 žličice punozrnate gorušice
2 žlice meda
2 žlice jabučnog octa
¼ žličice soli i papra

image
Haoliang/Getty Images

Zagrijte pećnicu na 175°C. Stavite u zdjelu krumpir narezan na polovice odnosno četvrtine, ovisno o veličini samog krumpira. Dodajte rastopljeni maslac, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, sol i papar. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Raširite krumpir po obloženom limu za pečenje. Pecite 40 minuta dok izvana ne poprime zlatnu boju, a iznutra ne omekšaju, a pritom ih okrenite na pola pečenja. Usitnite slaninu i kratko je ispecite u tavi da postane hrskava. Izvadite je van i stavite na tanjurić, a u tavu u kojoj ste je pekli stavite Dijon senf, gorušicu, med, jabučni ocat, sol i papar pa na niskoj vatri lagano zagrijte uz miješanje kako bi se sjedinili sastojci. Kad je krumpir pečen, prebacite ga u zdjelu, dodajte usitnjeni luk, pečenu slaninu i majčinu dušicu, prelijte ga toplom mješavinom senfa i meda, dobro promiješajte i poslužite toplo.

image
Haoliang/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 06:23