Za kukuruznu cicmaru trebat će vam:
1 jaje
malo soli
200 ml domaćeg vrhnja
0,5 l kiselog mlijeka
500 g kukuruzne krupice
1 žličica sode bikarbone
Priprema:
Jaje, sol, vrhnje i kiselo mlijeko zamutite pa u to postupno dodajte kukuruznu krupicu i na kraju sodu bikarbonu. Izlijte u prethodno namašten lim za pečenje. Na smjesu odozgo stavite šljive. Stavite peći u pećnicu na 190°C oko pola sata. Nakon što je kolač pečen, može se još premazati pekmezom.
Za cicmaru s pšeničnim brašnom trebat će vam:
1 jaje
malo soli
200 ml domaćeg vrhnja (mali dio ostaviti)
0,5 l kiselog mlijeka
400 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo (ili 1 žličica sode bikarbone)
Priprema:
Jaje, sol, vrhnje i kiselo mlijeko zamutite i u to dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Izlijte u prethodno namašten lim za pečenje i stavite vrhnje žličicom naokolo po smjesi. Stavite peći u pećnicu na 190°C oko pola sata.