Trebat će vam:
1000 g neobarenih junećih tripica
2 jušne žlice masti
3-4 luka (kapule)
2-3 mrkve
450 ml passate
3 krumpira
2 lista lovora
150 g pancete
200 ml bijelog suhog vina
5-6 režnja češnjaka
1 vezica peršina
sol, papar
Priprema:
Oprane tripice obariti (skuhati) na pola. Povrće očistiti, luk na sitno narezati, a mrkvu naribati. U dubljoj posudi otopiti mast i pirjati luk dok omekša. Dodati mrkvu i lovor i lagao pirjati 10-15 minuta. Posoliti i popapriti. Napraviti pešt od pancete, češnjaka i peršina ručno ili s blenderom te ubaciti u posudu te promiješati i paziti da ne zagori. Pirjati oko 2 minute. U međuvremenu tripice narezati na male trakice i dodati u posudu, podliti s vinom te pirjati dok se tekućina ne reducira na pola. Dodati passatu (umak mora biti crvenkast) i vodu (temeljac) da sve prekrije. Kuhati na lagano oko trideset minuta, potom dodati krumpir kuhati dok tripice ne omekšaju. Uskladiti okuse.