RECENZIJA: LD GARDEN

Novi korčulanski bistro za neformalniji izlazak, ali i uživanje u jelima Michelinova sjaja

Samo 15-ak metara niz popularnu korčulansku šetnicu u smjeru zapada smjestilo se novo IT mjesto

Korčulanski LD Restaurant dobio je pojačanje. Samo 15-ak metara niz popularnu korčulansku šetnicu u smjeru zapada smjestio se njihov novi bistro LD Garden.

Ideja ovog restorana s Michelinovom zvjezdicom bila je ovom ležernijom ekstenzijom pružiti svima mogućnost uživanja u nekim njihovim najpopularnijim jelima u opuštenijoj atmosferi i bez obaveze kušanja cijelog degustacijskog menija. Također, ne uspijete li u sezoni osigurati svoj stol u uglavnom mjesecima unaprijed rezerviranom LD Restaurantu, LD Garden je odlično mjesto da ne ostanete lišeni nekih od jela iz kuhinje chefa Marka Gajskog, a koju na novoj adresi pod kontrolom drži njegov sous chef Tomislav Samošćanec. LD Garden radi svaki dan od 15 sati, a mi smo stigli u ranijim večernjim satima.

image
Privatna arhiva

image
Privatna arhiva

Meni je podijeljen na predjela, glavna jela i snackove, a treba reći da su porcije smišljene za dijeljenje pa pazite da se, poput nas, ne preračunate kod naručivanja. Za predjelo smo prvo naručili s liste snackova: maslac infuziran wagyuom i crvenom paprikom (uvijek prisutan touch Marka Gajskog, povezan s njegovom rodnom Slavonijom), pâté od govedine i riblju paštetu od dimljene pastrve (18 €).

image
Privatna arhiva

image
Privatna arhiva

Uz stvarno odličan sourdough kruh koji izlazi iz također novo izmještenog pogona LD ‘pekare‘, ovaj tris snackova bio bi sasvim dovoljan za provesti večer i kušati nekoliko čaša s njihove vinske liste, koja se kao i u LD Restaurantu baziraj na otočkim vinima i onima s Pelješca.

No, lista je ovdje proširena i na hrvatska i europska prirodna i organska vina odabrana da ugodno balansiraju okuse jela iz Bistroa. S liste snackova, koja se kreće od 7 do 26 eura, možete još birati između plate sireva, bruschette ili samo uživati u domaćoj focacci i maslinama.

image
Privatna arhiva

Predjela, koja smo ovaj put preskočili, prema opisu su, čini nam se, neke od izvedenica LD-ovih najpopularnijih jela iz prijašnjih sezona, posebno kreirana za neformalniji bistro format LD-a.

S liste glavnih jela kušali smo sva tri ponuđena, LD Gyozu, Beef tartar u obliku burgera te još jedan hommage našem ovogodišnjem natjecatelju na Euroviziji - Baby Lasagnu.

image
Privatna arhiva

image
Privatna arhiva

image
Privatna arhiva

Moramo priznati da je lasagna punjena raguom od govedine i fazana bila spektakularna kao i nastup našeg predstavnika. No, ono što nas je posebno oduševilo apsolutno je crna gyoza punjena kozicama, koju smo kušali u nekoliko navrata do sada s degustacijskog menija LD Restauranta.

image
Privatna arhiva

U ovom "samostalnom" slijedu, kada vam pažnju ne oduzima prethodna komponenta degustacijskog menija, gyoze su zasluženo zasjale kao apsolutni pobjednik i zvale su na još. Porcija od pet gyoza koju prati roskasti umak mouselin uz kiselkasti daikon i malo čilija stoji 29 eura.

Iako je ideja da svako jelo možete kušati pojedinačno, možete izabrati i tri signature Michelin jela koja će vas stajati 50 eura, a uparivanje s vinama, koje toplo preporučujemo, stajat će vas dodatnih 29 eura.

image
Privatna arhiva

Od deserata uspjeli smo kušati tek praline inspirirane otočnim travama jer jednostavno nismo mogli više.

U LD Gardenu možete uživati u pogledu na Pelješac i more, ali ako želite intimniju atmosferu, zatražite stol uz vanjski šank. LD Garden pruža mogućnost za definitivno neformalniji izlazak, ali i uživanje u jelima Michelinova sjaja.

LD Garden
Adresa:
Ul. Pomenića 4, Korčula

Hrana: 9/10
Usluga: 10/10
Ambijent: 9/10
Cijena: €€-€€€

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 10:03