Trebat će vam:
1 kg svinjske plećke
sol
2 srednje rajčice
1 krastavac
pola glavice crvenog luka
sok pola limuna
maslinovo ulje
100 ml povrtnog temeljca
pola glavice kupusa
Priprema:
Zarežite i natrljajte svinjsku plećku sa soli. Stavite u posudu za pečenje i čvrsto omotajte folijom. Pecite u pećnici 3-4 sata na 160°C dok ne omekša. Pustite da se malo ohladi pa narežite meso. Dodajte soka od pečenja da meso bude sočno. Kupus narežite na široke trakice. Sav kupus rasporedite u dublju tavu pa dodajte meso i sve sokove od pečenja. Ako imate premalo tekućine, dolijte malo temeljca da prekrije dno. Stavite poklopac na tavu, pojačajte vatru i kuhajte dok tekućina ne zavrije. Smanjite vatru na srednje jaku i kuhajte dok kupus ne omekša i zapari se. Uklonite poklopac. Promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta, dok željene mekoće kupusa. Poslužite uz salatu od usitnjenih rajčica, krastavca i luka, koju ste začinili sa sokom pola limuna i maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....