Zanimljiva ideja

Rizi-bizi na ovaj način mogao bi vas ugodno iznenaditi, sve je samo ne dosadan

 Geolee/Getty Images/istockphoto
Hrskav je, a istovremeno kremast te ga možete poslužiti kao samostalno jelo, ali i kao prilog

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

250 g riže
100 g smrznutog graška
100 g parmezana ili drugog tvrdog, topivog sira po želji
60 g maslaca
150 g krušnih mrvica
2 jaja
100 g brašna
sol i papar
ulje za prženje
maslinovo ulje
voda ili temeljac (povrtni ili pileći)
začinsko bilje po želji (timijan, bosiljak, origano)

Priprema:

Na malo maslinova ulja najprije zastaklite rižu. Pomalo joj dodajte temeljac ili vodu i kuhajte, a zadnjih pet minuta kuhanja ubacite i grašak. Na kraju umiješajte maslac i parmezan, začinsko bilje, sol i papar i pustite da se ohladi. Trebali biste dobiti kremastu, pomalo ljepljivu smjesu. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih najprije u brašno, zatim u jaja, a potom i u krušne mrvice. Kuglice pržite u dubokom ulju dok ne poprime zlatnu boju. Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 09:42