Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2-4
Trebat će vam:
250 g riže
100 g smrznutog graška
100 g parmezana ili drugog tvrdog, topivog sira po želji
60 g maslaca
150 g krušnih mrvica
2 jaja
100 g brašna
sol i papar
ulje za prženje
maslinovo ulje
voda ili temeljac (povrtni ili pileći)
začinsko bilje po želji (timijan, bosiljak, origano)
Priprema:
Na malo maslinova ulja najprije zastaklite rižu. Pomalo joj dodajte temeljac ili vodu i kuhajte, a zadnjih pet minuta kuhanja ubacite i grašak. Na kraju umiješajte maslac i parmezan, začinsko bilje, sol i papar i pustite da se ohladi. Trebali biste dobiti kremastu, pomalo ljepljivu smjesu. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih najprije u brašno, zatim u jaja, a potom i u krušne mrvice. Kuglice pržite u dubokom ulju dok ne poprime zlatnu boju. Poslužite uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....