Trebat će vam:
1 veća ili 2 manje glavice cvjetače
200 ml piva
200 g brašna za smjesu
2 žlice brašna za valjanje
2 jaja
sol i papar
začini po želji
1 čašica grčkog jogurta
1 žlica tahinija
1 žlica limunovog soka
sol i papar
Priprema:
Cvjetaču najprije razlomite na manje cvjetove. Ubacite je u kipuću vodu i kuhajte 5-10 minuta. Prebacite u cjedilo i prelijte hladnom vodom, a zatim dobro osušite. U većoj posudi dobro promiješajte pivo, brašno, sol i jaja. Trebali biste dobiti smjesu nalik onoj za palačinke. Pripazite da vam u smjesi ne ostanu grudice. Cvjetaču najprije uvaljajte u brašno, a zatim u smjesu od piva. Pržite u dubokom ulju i poslužite s umakom. Napravite ga tako da pomiješate grčki jogurt, tahini, malo limunova soka, soli i papra.