Za tijesto će vam trebati:
250 g bijelog brašna
250 g heljdina brašna
150 ml suncokretova ulja ili masti
200 ml mlijeka
malo soli
po potrebi mlaka voda
Za gibalo (nadjev):
250 g heljdine kaše
250 g bučinih koštica
2 glavice luka
50 ml suncokretova ulja
100 ml bučina ulja
žličica soli
žličica papra
malo pimenta
malo klinčića u prahu
dodatno bučino ulje po potrebi
Za premazivanje:
100 ml bučina ulja
100 ml suncokretova ulja
vrhnje po želji
Priprema:
Kašu operite, prokuhajte i ocijedite. Bučine koštice sameljite i kuhajte 15 minuta u 600 ml vode pa procijedite. Luk usitnite i pržite na 50 ml suncokretova ulja te dodajte 100 ml bučina ulja. Pomiješajte sve sastojke za gibalo i stavite sa strane kako bi se nadjev ohladio. Zamijesite tijesto i razdvojite ga za pripremu tri mlinca. U šalici promiješajte 100 ml suncokretova i 100 ml crnog ulja za premazivanje tijesta. Namažite cimplet mješavinom ulja i stavite u njega prvi mlinac te ga premažite uljem. Stavite na to pola gibala i prekrijte drugim mlincem, premažite ga uljem pa stavite treći dio nadjeva i treći mlinac. Narežite koščičjak na kocke, premažite ga mješavinom ulja, a možete iskoristiti i malo vrhnja. Pec
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....