Trebat će vam:
300 g svinjetine ili junetine
3 srednja krumpira
2 mrkve
1 manji komad korijena celera
Šaka svježeg peršina
2 luka
3 režnja češnjaka
2 žlice crvene mljevene paprike
3-4 žlice pelata
Sol i papar
Ulje
Priprema:
U dubokoj posudi najprije zagrijte ulje, a potom sa svih strana zapecite na kockice nasjeckano meso. Maknite ga iz posude pa na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da se pirja 20-ak minuta, a zatim dodajte kolutiće mrkve, krumpir i celer. Pirjajte 5 minuta, dodajte crvenu papriku, sol i papar. Ubacite i malo timijana po želji. Vratite meso i dodajte pelate i temeljac. Pustite da se kuha 40-ak minuta ili dok meso i povrće ne omekšaju. Na kraju pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite toplo.