TOPLO I NA ŽLICU

Gulaš s mesom i krumpirom dobra je ideja za ručak za dva dana, evo jednostavne varijante

 Deposit Photos/
Za pripremu vam neće trebati previše vremena, a dok se gulaš krčka, zamijesiti možete peciva ili napraviti biskvit kolač

Trebat će vam:

300 g svinjetine ili junetine

3 srednja krumpira

2 mrkve

1 manji komad korijena celera

Šaka svježeg peršina

2 luka

3 režnja češnjaka

2 žlice crvene mljevene paprike

3-4 žlice pelata

Sol i papar

Ulje

Priprema:

U dubokoj posudi najprije zagrijte ulje, a potom sa svih strana zapecite na kockice nasjeckano meso. Maknite ga iz posude pa na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da se pirja 20-ak minuta, a zatim dodajte kolutiće mrkve, krumpir i celer. Pirjajte 5 minuta, dodajte crvenu papriku, sol i papar. Ubacite i malo timijana po želji. Vratite meso i dodajte pelate i temeljac. Pustite da se kuha 40-ak minuta ili dok meso i povrće ne omekšaju. Na kraju pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 03:43