Baš slasno

Grah u novom ruhu: S ovim varivom nema greške, lako je za pripremu i baš ukusno

 Haoliang/Getty Images
Ako ste se kojim slučajem zasitili klasičnih variva, ovaj recept ponudit će vam fantastično gastronomsko iskustvo

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 2-4

Sastojci:

  • 1 luk
  • 2 veća batata
  • 2 mrkve
  • 1 manji komad korijena celera
  • 1 konzerva graha
  • 1 šaka svježeg peršina
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 3 režnja češnjaka
  • prstohvat čilija
  • sol i papar
  • temeljac ili voda
  • maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Zatim dodajte na kockice nasjeckanu mrkvu, a zatim i celer. Pustite da se pirja desetak minuta.

Dodajte protisnuti češnjak, podlijte vodom ili temeljcem, začinite kuminom, kurkumom, đumbirom i čilijem i pirjajte dok mrkva do pola ne omekša. Ubacite na kockice nasjeckani batat i konzervu graha koji ste najprije isprali. Po potrebi dodajte još tekućine, soli i papra. Pirjajte dok batat ne omekša, a na kraju sve zajedno pospite sitno sjeckanim svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. listopad 2024 15:12