Govedina Wellington savršeno je jelo za svečane večere i posebne prigode. Savršena kombinacija nježnog mesa, aromatičnih začina i hrskave kore, svaku krišku čini pravim užitkom za nepce. Priprema Govedine Wellington zahtijeva malo više truda, ali svaka sekunda vrijedi kada napokon uspijete uživati u bogatstvu okusa koje ovo klasično jelo nudi.
GOVEDINA WELLINGTON
Priprema: 30 minuta
Pečenje: 60 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
600 g goveđeg filea (biftek)
250 g gljiva (šampinjoni ili vrganji)
1 žlica maslinovog ulja
4 tanke kriške pršuta
1 pakiranje lisnatog tijesta (oko 250 g)
2 žlice senfa
1 jaje (za premazivanje)
sol i papar po ukusu
Priprema:
Goveđi file začinite solju i paprom, pa kratko prepecite sa svih strana (oko 2 minute). Premažite senfom i ostavite da se ohladi. Gljive usitnite i pržite u istoj tavi dok ne ispari tekućina (oko 10 minuta), pa ohladite. Na prozirnu foliju složite pršut, preko njega gljive, a na sredinu stavite biftek. Zarolajte pršut i gljive oko mesa uz pomoć folije i stavite u hladnjak na 10-15 minuta. Razvaljajte lisnato tijesto, izvadite meso iz folije i zamotajte u tijesto. Premažite jajetom, pecite na 200 °C 25 - 30 minuta dok tijesto ne porumeni. Ostavite da se odmori 10 minuta, narežite i poslužite. Poslužite uz pečeni krumpir ili prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....