Brazilski kruh sa sirom jednostavan je, ukusan i vrlo lagan za napraviti. Svaka rolica ima oko 50 kcal i napravljena je od škroba tapioke, što ih čini laganima i pogodnima i za one koji trebaju izbjegavati gluten.
Sastojci (za oko 30 komada):
- 450 g brašna tapioke
- 0,2 dl punomasnog mlijeka
- 55 g biljnog ulja
- 1 ½ šalice ribanog parmezana
- 2 jaja
- 1 - 2 žličice morske soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
- U loncu zakuhajte ulje, mlijeko i sol.
- Dok se smjesa mlijeka i ulja zagrijava, stavite brašno tapioke u zdjelu samostojećeg miksera.
- Kada mješavina mlijeka i ulja zakuha, skinite je s vatre i prelijte je preko tapioka brašna. Dobro izmiješajte na srednjoj brzini. Smjesa će biti ljepljiva i grudasta. Ostavite smjesu da se ohladi tako da bude topla, a ne vruća na dodir (oko 5 minuta).
- Kad se smjesa dovoljno ohladi, mikserom na srednjoj brzini dodajte jedno po jedno jaje. Smjesa bi sada trebala izgledati glatkije.
- Kad su se jaja potpuno sjedinila dodajte naribani parmezan. Pomiješajte da se sjedini.
- Da biste oblikovali kuglice od tijesta, navlažite ruke s malo hladne vode ili ih namažite s par kapi biljnog ulja. Oblikujte loptice da budu otprilike veličine loptice za stolni tenis. Alternativno, tijesto možete staviti u podmazan kalup za muffine. Kruščići neće biti tradicionalno okruglog oblika, ali će i dalje biti izvrsnog okusa.
- Stavite kuglice najmanje 5 centimetara jednu od druge na obložen lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne porumene - oko 30 minuta.
- Uživajte u brazilskom kruhu sa sirom odmah uz šalicu vruće kave ili ga servirajte kao prilog uz ukusno mesa s roštilja, kao što je Picanha.
Napomena: ako ne želite ispeći svo tijesto, dio možete zamrznuti. Prethodno oblikujte kuglice od tijesta, stavite ih na lim za pečenje i zamrznite. Nakon što se zamrznu, stavite ih u posudu i čuvajte u zamrzivaču do 3 mjeseca. Kada ste spremni za upotrebu, pustite ih da se odmrznu i ispecite ih prema gore navedenim uputama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....