DOMAĆA PAŠTA

Evo kako napraviti crne raviole s dagnjama, odlično se slažu uz sporo pečene rajčice

 Marko Miscevic/Cropix
Chef Christian Misirača otkrio nam je što se to kuha u Pojoda Nautic Club i pokazao kako pripremiti predobre crne raviole

Sastojci za tijesto:

1 jaje

100 g oštrog brašna

1 čajna žličica sipina crnila

malo soli

2-3 dagnje po raviolu

1 poriluk (bijeli dio), tanko rezan na trakice

goveđi temeljac

grančica timijana

cherry rajčice

Postupak:

Tijesto dobro umiješati te umotati u prozirnu foliju i pustiti u hladnjaku da se odmara najmanje 30 minuta.

Tjesteninu razvući i oblikovati za raviole. Puniti ih dimljenim dagnjama (2-3 dagnje po raviolu).

Raviole staviti kuhati u goveđi temeljac. Pred kraj dodati tanko rezan poriluk, a na samom kraju malo maslaca. Poslužiti na tanjuru s malo temeljca te ukrasiti sa sporo pečenom cherry rajčicom. Rajčice prethodno začiniti s malo šećera, soli i maslinova ulja te peći u pećnici na 120 Celzijevih stupnjeva otprilike sat vremena. Na kraju dodati svježeg timijana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 17:51