Recept chefa

Gastronomske ikone Mediterana u popularnom gastro klubu prilika su da okusite jedan od najboljih Bouillabaissea

 Marko Miščević/Cropix
Chef Christian Misirača tjedan pred nama organizira primamljivu tematsku večeru praćenu vinskom radionicom

Gastronomsko putovanje koje će nas odvesti kroz kulture i tradicije Mediterana, pružajući priliku da istražimo kako se vina i jela sljubljuju u savršenu harmoniju, ovog tjedna organizira chef Christian Misirača u Nautic Clubu Pojoda u Praškoj 8.

Naime, Mediteran je kolijevka europske civilizacije, mjesto na kojemu su nastali i miješali se utjecaji bezbrojnih kultura s njegovih obala.

"Gastronomija tu ima gotovo religijski značaj te je snažan dio lokalnih identiteta i stoljetnih tradicija. Peljar je onaj koji vodi, pelja, provodi brod u luku ili iz luke, daje podatke o lukama i boravku u njima te važne obavijesti i upozorenja za što sigurniju plovidbu", istaknuo je chef Misirača.

image

Christian Misirača

Marko Miščević/Cropix

Pojodini Mediteranski Peljari će vas u petak, 17. svibnja od 19 sati u Nautic clubu Pojoda “otpeljati” u 5 mediteranskih regija: Kataloniju, Siciliju, Provansu, Krf i Dalmaciju. Svako od pripremljenih jela i vina predstaviti će eno-gastro ikonu regije ili luke iz kojih potječe. Kako su najavili iz Pojode, večera će biti popraćena atraktivnom prezentacijom, stručnim predstavljanjem svakog slijeda i vina te kratkim storytellingom. Edukativno, zabavno i prigodno, osobito ako vas put ovog ljeta nanese na neku od ovih obala. Cijena večere je 75 eura po osobi, uključuje pet sljedova jela i pet čaša vina.

Jelovnik večeri u pet sljedova s vinskom pratnjom uključuje:

1. Selekciju tapasa uz Casa Rojo Moltó Negre Conca de Barbera Blanc de Noir 2021, Cava DO
2. Rižoto od komorača s carpacciom od grdobine uz Planeta Etna Bianco 2021, Etna DOC
3. Bouillabaisse uz Marrenon Petula Rosé 2023, Luberon AOC
4. Krfsku "pastitsadu" s linguinima uz Damoli Checo Amarone 2016, Amarone della Valpolicella Classico DOCG
5. Kolač od čokolade i rogača s arancinima uz Boškinac Prošek crni (plavina & merlot), Sjeverna Dalmacija

Svoje mjesto možete rezervirati pozivom na broj 01 2119 600 ili porukom na broj 091 2119 600. Zanimljivo je dodatai kako će večer biti obogaćena stručnim predavanjima i pričama koje će dodatno obogatiti vaše iskustvo.

image

Ako još niste kušali Bouillabaisse po receptu Christiana Misirače, ovo je idealna prilika

Marko Miščević/Cropix

A želite li se i sami okušati u pripremi odličnog Misiračinog Bouillabaissea, pratite ovaj recept - savršen je!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 01:12