Već smo naučili kako savršeno iskuhat i i ispoširati jaje, kako napraviti ukusnu fritaju i što će se dogoditi ako žumanjke zaronite u srirachu, sol ili soju, a sada za vas imamo odličnu ideju kako kuhana jaja pretvoriti u izvrstan zalogaj koji možete poslužiti na idućem druženju za wow efekt. Recept je s nama podijelila naša suradnica Slavica Šagolj.
PUNJENO JAJE S PESTOM OD ŠPINATA
- 2 tvrdo kuhana jajeta
- 100 g mladog špinata
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica sirnog namaza
- prstohvat sol
- 50 g omekšanog maslaca
Jaja kuhajte najmanje 14 minuta. Odmah ih ohladite pod mlazom hladne vode. Ogulite ih, prerežite na pola te izvadite žumanjak. U posudu stavite mladi špinat, maslinovo ulje, češnjak, sirni namaz, sol, omekšali maslac i žumanjke. Sjeckalicom usitnite sve sastojke dok ne postanu kremasti. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i dekorirajte bjelanjke. Servirajte hladno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....