Ako ste i vi među onima koji su uvijek zazirali od izrade domaće tjestenine jer ste mislili kako "to nemate u sebi" ili vam je, pak, bilo lakše kupiti gotovu tjesteninu, tada je vrijeme za promjene. Svježe pripremljena tjestenina ne samo da je ukusnija, već i pruža posebno zadovoljstvo dok je pripremamo. Iskusili smo to i sami dok smo u zagrebačkom Pizza & Food Labu Papavero na Mlinovima snimali video specijal izrade gnoccha i tjestenine te nekoliko talijanskih klasika s pastom, koje ćemo u narednim danima podijeliti s vama.
U prvom nastavku video serijala radimo domaće gnocche. Vrlo važno je, kažu nam Longobardi, obratiti pažnju na to koji krumpir koristimo.
Kako su nam otkrili vlasnici Papavera, inače i supružnici Pasquale Longobardi i Ana Uremović Longobardi, izrada tjestenine uopće nije teška kad poznaješ namirnice i kad imaš provjereno dobar recept.
Korak po korak recept za izradu domaćih gnoccha te priču o vlasnicima Papavera potražite u novom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od 16. lipnja 2023.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....