Kod pripreme ovog jela pripazite koliko usitnjavate povrće poput mrkve kako bi wok bio što brže gotov, a nemojte zaboraviti pri kraju pečenja mesa i povrća u njega ubaciti i skuhane rezance. Pritom dobro sve protresite kako bi i njih prekrio ukusni umak od soje i meda.
Rezanci s piletinom i povrćem
1 pakiranje rezanaca
300 g narezane piletine
2 paprike
2 mrkve
1 brokula
3 žlice soja sosa
1 komadić đumbira
3 režnja češnjaka
1 žlica meda ili javorova sirupa
sok pola limuna
sol i papar po potrebi
Povrće očistite i narežite na trakice. Mrkvu možete narezati na rezance pomoću guljača za krumpir. Piletinu nasjeckajte na manje komadiće. Dobro zagrijte wok i dodajte ulje. Najprije sa svih strana zapržite meso, a zatim dodajte povrće. Ubacite i sitno sjeckani đumbir i protisnuti češnjak. Dok se meso i povrće peku, u manjoj zdjelici pomiješajte umak od soje, med ili javorov sirup. Time prelijte povrće. Dodajte soli i papra po potrebi pa pirjajte dok povrće malo ne omekša. Još mora ostati dovoljno hrskavo, pa svakako pripazite. Prije posluživanja pokapajte limunovim sokom.