Trebat će vam:
500 g pilećih zabataka
2 jaja
100 g brašna
100 g krušnih mrvica
sol, papar
5 - 6 žlica masti
Priprema:
Zabatke dobro posušite, posolite i popaprite. Jaja zamutite s malo soli. Zabatke pobrašnite i otresite višak brašna. Umočite dobro sa svih strana u jaja, ocijedite i umiješajte s krušnim mrvicama, lagano pritišćući da se "panirung" primi. U dubljoj tavi otopite mast i neka bude srednje zagrijana (stavite malo panirunga i ako se digne za nekoliko sekundi, imate željenu temperaturu). Pecite zabatke, lagano ih okrećući dok ne dobiju boju oko 10 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pečene zabatke stavite na papirnati ubrus da se ocijedi masnoća. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, poslažite zabatke. Pecite 15 - 20 minuta.
SAVJET!
Panirung možete napraviti i u drugim varijantama, primjerice, s panko mrvicama, uz dodatak mlaćenice, jogurta…
OMILJENI POHANCI
Danas radimo hrskavu pohanu piletinu iz pećnice, na ovaj način uspjet će baš uvijek
Pohana piletina na ovaj način uvijek će biti hrksava, slasna i nimalo masna
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?