Najljepši trenutak svakog obiteljskog slavlja je kada utihne žamor glasova dragih ljudi okupljenih oko stola prepunog fine hrane jer je upravo stigao domaćin ili vrijedna domaćica s glavnom zvijezdom cijelog objeda - finom pečenkom! Taj prizor najčešće prate uzdasi odobravanja i sretno trljanje ruku, a zatim i vesela prepirka koji komad pileta ili dio janjetine kome pripada. Najbolje će proći oni koji pripreme mesnu roladu poput ove iz našeg primjera jer je tada svaka kriška gotovo identična. Usto će svatko dobiti ono što najviše voli od povrća, a sve je najbolje zaokružiti čašom finog vina.
VRUĆE IZ PEĆNICE
Tri ideje za uskrsno pečenje: Pile s narančama, janjeći but iz pećnice i svinjska rolada
Sve što trebate je odabrati omiljenu vrstu mesa, smisliti fine dodatke i staviti da se peče dok se družite
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....