Tibor Valinčić, mladi chef iz nedavno Michelinovom zvjezdicom ovjenčanog zagrebačkog restorana Dubravkin put pokazao nam je kakvu hranu, kad nije na dužnosti, priprema za prijatelje i obitelj. A to, barem kad je vikendica u pitanju, ne može proći bez da se ne naloži vatra i onda iznad nje objesi kotlić! Premda je jela koja se u kotliću mogu pripremiti mnogo, on je odabrao jelo kojeg mase obožavaju, a on rado priprema - grah. Idealno je to, kako vjerojatno i sami znate, jelo za ovu pripremu, jer dok se grah lagano krčka, ekipa se može družiti uz rashlađeno piće i uživati na otvorenom. A jednom kad je kuhan i poslužen, pa nastane tajac, poslužite još komad domaćeg kruha ili focaccie pripremljene ispod peke i uživajte ne samo u prirodi i društvu, već i u svakom zalogaju. Sve dok zadnjom mrvom ne počistite tanjur.
Tako smo nekako i mi proveli vrijeme s Tiborom i njegovim društvom na vikendici gdje nas je ugostio. U Velikom Trojstvu, nedaleko od njegova rodnog Bjelovara, na samom rubu lijepe bilogorske šume, drvena je, nevelika vikendica njegova prijatelja Ivora Dončevića. Naime, premda živi i radi u Zagrebu, Tibor često odlazi u rodni Bjelovar, jer tamo je staro društvo, prijatelji, ondje mu živi i brat, pa se često organiziraju druženja uz roštilj, peku ili kotlić.
I dok reportažu s tog našeg druženja možete pronaći ovdje, a recept za focacciu ispod peke i recept za fantastičan pulled sendvič od juneće koljenice na ovoj poveznici, u nastavku nam donosimo i video u kojem možete vidjeti sve što nam je Tibor pripremio (i zašto bi svi koji ga upoznaju željeli biti njegovi prijatelji).
I šećer na kraju! Recept Tibora Valinčića za grah iz kotlića potražite ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....