Sastojci:
180 g medenjaka Premaz: 300 g kiselog vrhnja |
Skuhati sirup od šećera, vode i javorova sirupa. Prokuhati u njemu batat nekoliko minuta i ostaviti da se ohladi. Medenjake usitniti valjkom, ali ostaviti hrskave komadiće. Rastopiti maslac i pomiješati ih s keksima. Utisnuti u kalup promjera 26 cm i ispeći dok ne postanu hrskavi.
Za kremu pomiješati sir, jogurt, šećer, naranču i vaniliju kremasto. Umiješati jedno po jedno jaje da poveže smjesu, izliti na podlogu. Staviti kalup u pleh s vrućom vodom i peci na 130*C dok sredina ne dosegne 78*C, ili dok krema ne postane čvrsta na rubovima, a u sredini bude još malo drhtava. Za premaz pomiješati sve sastojke, staviti na kolač, ostaviti u ugašenoj pećnici 10-ak minuta. Izvaditi kolač iz bain-marie i staviti na hladno da se dobro stisne
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....