Priprema: 20 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcije: 4
Trebat će vam:
2 konzerve slanutka
1 velika žlica tahinija
1 limun
2 žlice maslinova ulja
1 režanj češnjaka
4-5 mrkva
3 cikle
200 g šampinjona
2 tikvice
1 žličica timijana
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Humus napravite tako da slanutak ubacite u blender, dodate tahini, režanj češnjaka, sok pola limuna, sol i papar. Sve ostale dodatke prilagoditi vlastitim potrebama i željama. Blendajte dok ne dobijete kremasti namaz. Dodati možete i malo vode. U posudu za pečenje stavite povrće koje ste narezali na štapiće, a šampinjone prepolovite. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i timijan. Dobro promiješajte i pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta. Poslužite humus s pečenim povrćem i tostiranim kruhom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....