Trebat će vam:
1 veliki patlidžan
sol i papar
maslinovo ulje
30 g tahinija
2 žlice čili pahuljica
3 žlice soka od limuna
1 režanj češnjaka
1 žličica umaka od soje
4 tvrdo kuhana jaja
50 ml vode
1 ljutika
100 ml jabučnog octa
1,5 žličica soli
1 žlica šećera
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Patlidžan narežite na ploške, začinite solju i paprom, pokapajte maslinovim uljem i promiješajte da povrće bude ravnomjerno prekriveno začinima. Pecite patlidžan dok ne omekša. Dok čekate, brzo ukiselite ljutiku: narežite je na ploške i prelijte mješavinom jabučnog octa, soli i šećera te ostavite sa strane. U blenderu pomiješajte tahini, limunov sok, usitnjeni češnjak, čili pahuljice, umak od soje i vodu, miksajte, pa zatim dodajte malo maslinova ulja. Kuhana jaja narežite na kriške. Pečeni patlidžan narežite na prutiće. Pomiješajte patlidžan i jaja. Obilno pokapajte umakom od tahinija. Ukrasite peršinom i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....