PUN LONAC

Brzi gulaš od svinjetine i krumpira sve je što nam treba za dobar ručak za dva dana

 Brebca/Getty Images
Napravite ga danas, u njemu uživajte i sutra. Poslužite ga uz krišku ili dvije domaćeg kruha

Trebat će vam:

400 g svinjetine

2 luka

2 krumpira

2 mrkve

voda ili mesni temeljac

2 žličice crvene mljevene paprike

2 lovorova lista

1 šaka svježeg peršina

ulje

sol i papar


Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte na kockice nasjeckano meso. Dobro ga zapecite sa svih strana. Dodajte potom na kolutiće nasjeckanu mrkvu, a zatim i na kockice narezani krumpir. Pustite da se kratko pirja pa začinite mljevenom paprikom, lovorovim listom, soli i paprom. Dodajte i druge začine prema želji, primjerice, malo čilija, timijana... Prelijte sve vodom ili temeljcem pa kuhajte 40 minuta do sat vremena, dok meso ne omekša, a juha postane gušća. Na kraju dodajte sitno sjeckani peršin. Poslužite toplo uz krišku kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 06:54