RUČAK USRED TJEDNA

Brza proljetna tjestenina s graškom, mladim lukom, slaninom, parmezanom i bosiljkom

Fresh Carbonara with fresh green peas, pancetta, creamy sauce with fettuccine noodles garnished with fontina cheese in rustic green bowl with fork on side
 Tvirbickis/Getty Images/istockphoto
Sastojke za ovu proljetnu tjesteninu, sigurni smo, već imate u hladnjaku...

Trebat će vam:

300 g tjestenine
2 mlada luka
100 g slanine
300 g mladog graška
1 režanj češnjaka
1 šaka bosiljka
Maslinovo ulje
Parmezan
Sol, papar

Priprema:

Na suhu tavu najprije dodajte nasjeckanu slaninu. Pustite da otpusti masnoću, a zatim dodajte mladi luk. Pirjajte dok ne povene pa dodajte sitno sjeckani češnjak. Nakon jedne minute dodajte i grašak, a zatim dodajte i tri žlice vode u kojoj ste skuhali tjesteninu. Pustite da grašak omekša, začinite soli i paprom pa prebacite skuhanu tjesteninu i po potrebi dodajte još tekućine. Na kraju pospite bosiljkom i ribanim parmezanom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 01:01