Trebat će vam:
400 g tjestenine
1 limun
50 g maslaca
3 režnja češnjaka
1 šaka svježeg peršina
200 g graška
Prstohvat timijana
Sol i papar
Priprema:
Stavite kuhati tjesteninu. Na malo maslinova ulja najprije pirjajte protisnuti češnjak. Nakon jedne minute ubacite i grašak. Dodajte sok i koricu jednog limuna i tri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Kratko krčkajte pa po potrebi dodajte još vode u kojoj se kuhala tjestenina. Dodajte i kockicu maslaca i kuhajte dok ne dobijete gušći umak. Začinite timijanom, soli i paprom. Ubacite sitno sjeckani peršin pa dodajte kuhanu tjesteninu i sve dobro promiješajte. Po želji, dodati možete i malo slatkog vrhnja. Na kraju pospite parmezanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....