Recept je vrlo jednostavan i gotov za 10 minuta ako imate već skuhano proso ili rižu.
Navedeni sastojci bit će dovoljni za 6 teglica od 120 ml
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Trebat će vam:
2 šalice (200 g) kuhanog prosa
2 šalice (470 ml) bademovog ili zobenog mlijeka
1/2 šalice (70 g) prženih i oguljenih lješnjaka
5 žlica (30 g) nezaslađenog kakaa
3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
5 datulja bez koštica (50 g)
prstohvat soli
2 žličice limunovog soka
2 žlice javorovog ili agavinog sirupa
Priprema:
Stavite u blender mlijeko, lješnjake i datulje te izblendajte. Zatim dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete glatku kremu. Prelijte u staklenke i čuvajte u hladnjaku najviše 3 do 4 dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....