Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 100 g maslaca
- 80 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- 20 g mljevenog kokosa
- 1 žlica rižinog brašna
- 80 g samljevenih tostiranih lješnjaka
- 3 bjelanjka
- bademi u listićima (za posipanje)
Priprema
1. korak
Namastite kalup za muffine i ugrijte pećnicu na 180 °C. Rastopite maslac i kuhajte ga sve dok lagano ne posmeđi i ne poprimi orašast miris. Maknite ga odmah s vatre da ne zagori.
2. korak
Pomiješajte sve suhe sastojke i dodajte im maslac. Istucite bjelanjke u snijeg (ne prečvrst). U mješavinu suhih sastojaka i maslaca dodajte prvo jednu žlicu bjelanjaka, a zatim i ostatak sasvim lagano miješajući.
3. korak
Rasporedite u kalupe i pospite listićima badema. Pecite 25 min, dok blago ne porumene.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....