Ivana Bekavac je prije točno dvije godine otvorila zalogajnicu Kut koji je vrlo brzo postalo omiljeno mjesto gdje ste mogli pojesti najbolji gablec u gradu (po normalnim cijenama). Ako prevrtimo film unazad, potpuno je jasno koliko je odluka o otvaranju bilo čega bila suluda. Podsjetimo se, koronavirus je postao naša stvarnost, a Bekavac je između dva lockdowna zaigrala na sve ili ništa i ipak otvorila.
U vremenskom periodu od dvije godine, ondje se stvorila zajednica pozamašnog broja ljudi koji vole Kut, hranu, ležernu atmosferu i cijelu tu neku vibru mladih ljudi koji vole kuhati za druge. Sva jela rasprodali bi do 14 sati. Uveli su i koncept privatnih večera. I to je rasprodano mjesec dana unaprijed. Pa ipak, Ivana Bekavac je odlučila zatvoriti Kut. Zašto? Konstantno su bili puni, imali dobru reputaciju i vjerne goste. Zašto bi, baš sad, kad je Kut u najboljoj formi, trebalo zatvoriti?
"Kut u ovom izdanju je postigao svoj maksimum. On više ne može rasti jer tad zalazimo u neke druge koncepte. Kut je oduvijek bio zamišljen kao ležerno mjesto gdje se dobro jede i mislim da smo to postigli. Sad osjećam da je vrijeme za nešto drugo. Voljela bih se okrenuti nekim drugim projektima i prihvatiti nove izazove, ali Kut u ovom formatu ne dopušta ništa drugo", otkrila nam je Ivana Bekavac
"Mislim da trebamo otići kad smo najbolji jer toliko dugujemo našim gostima da ostanemo najbolja verzija Kuta do kraja", dodala je.
Kut će raditi do 27. svibnja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....