Uživajte u okusima

Vid Nikolić i tri poznata televizijska chefa najbolja su pozivnica za Split Park Festival

 Press
Osim u dobroj glazbi i koncertima na festivalu koji traje do 23. srpnja uživajte i u provjereno dobrim zalogajima poznatih kuhara

Split Park Festival osvaja domaću i stranu publiku od samog otvorenja. U lijepom ambijentu pored parka Zvončac, smjestio se Kolur, nova ljetna destinacija za sve ljubitelje odlične glazbe i vrhunskih koncerata. Omiljeni Festival traje do 23. srpnja, a osim plesa i zabave, donosi i najfinije mesne i riblje te vegetarijanske delicije. Najpoznatiji televizijski chefovi pomno su odabrali jelovnike za posjetitelje Festivala i pripremili odličnu gastro ponudu jela za koja se uvijek traži porcija više.

image

Stjepan Vukadin

Press

Riblji meni koji je potpisao Stjepan Vukadin nudi prave poslastice za sve ljubitelje dalmatinske spize. Arancini od sipe sa šalšom i kremom od buče, loptice s krušnim mrvicama, baguette s pancetom i repovima kozica te tartarski biftek s toplim baguettima i maslacom, mnoge će "izuti iz cipela". Melkior Bašić razveselio je sve gurmane s Wheel of Cheese pastom - domaćom, ručno rađenom tjesteninom koja se priprema u kolutu sira. Street food ponuda nikako ne može proći bez ukusne pizze, tako posjetitelje osim klasične margarite, očekuje i pizza mortadela, pršut, spicy, inćuni i stracciatella.

image

Eggstreme burger

Press/

Jedno od najpoznatijih ugostiteljskih lica koje se drži provjerene vrhunske recepture, chef Damir Tomljanović, posjetitelje Split Park Festivala oduševljava ukusnim burgerima. Eggstreme burger s jajima i govedinom koja se topi u ustima, Hot‘n‘juicy za ljubitelje ljutog te Cheesy chicken melt, burger s pilećim batkom i zabatakom, dimljenom mozzarelom i coleslaw salatom, omiljeni su odabir mnogima.

image

Damir Tomljanović i Melkior Bašić

Press

Slasna i vizualno privlačna internacionalna jela po prvi put u Splitu predstavio je majstor azijske kuhinje, Vid Nikolić. Tako posjetitelje u IRO - Asian Street Food & Baru očekuju razne kombinacije od ribe i mesa, ali i vegetarijanske opcije od povrća. Korean fried chicken, hrskava je piletina na korejski način u bowlu sa sushi rižom i kimchijem, a Katsu piletina, omiljeni je spoj pohane piletine, sushi riže, edamame i coleslaw salate, koji garantira uživanje u opojnim okusima.

image
Press

Ljubitelji ribljih jela ovdje mogu pronaći Tuna poke, mariniranu tunu u soy sosu sa sushi rižom, paštetom od jastoga i kozica i edamame, dok je Tofu bowl prepun raznog povrća, ukusne tjestenine i mariniranog tofua. Za ljubitelje slatkih zalogaja, Vid Nikolić pripremio je i mochi - tradicionalnu japansku slasticu. Vruće ljetne večeri ispunjene plesom i pjesmom podnošljivije su uz hladne koktele pa su Ante Žigo i Nikola Rojnica, renomirani koktel majstori s mnogim osvojenim nagradama, pripremili više od 20 vrsta ovog omiljenog ljetnog pića!

image

Vid Nikolić

Press

Ovaj će šarmantni festival osim najljepših zalazaka sunca i pogleda na more, ugostiti mnoga glazbena imena. Tako će 9. srpnja publiku zabavljati Nipplepeople, 15. srpnja TBF, a Psihomodo pop zagrijat će atmosferu 21. srpnja. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:34