Što se kuha u gradu

U Zagrebu nema mnogo hotelskih restorana koji nude ozbiljna bistro jela, inspirirana tradicionalnim hrvatskim jelima, ali ima ReUnion

U potrazi za mjestom s dobrom kuhinjom u širem centru grada mogli biste posjetiti restoran i bar hotela Canopy by Hilton Zagreb City Centre

Premda su nekima prve asocijacije na hotelske restorane uvijek ista hrana i visoke cijene, to je u današnje vrijeme nerijetko daleko od istine. Dobar primjer jednog takvog, koji se već od otvorenja odmaknuo od zastarjelih koncepata, jest restoran ReUnion, koji je od Trga bana Josipa Jelačića u Zagrebu udaljen svega 15-ak minuta lagane šetnje. Mladi tim ovog restorana, koji čine chef Domagoj Pohilj, sous chef Andrija Vučić i pastry chefica Sandra Cahunek, zajedno s Kristijanom Konjevićem, voditeljem restorana i bara hotela Canopy by Hilton Zagreb City Centre, pažljivo su birali jela koja će staviti na kartu te su primjer kako bi trebao izgledati meni takvog tipa restorana u moderno doba i u srcu jedne europske metropole bogate tradicije.

image

Andrija Vučić i Domagoj Pohilj

Ivana Grgić/Cropix

A kad već spominjemo tradiciju, i novi, ljetni meni, koji su nedavno predstavili u ReUnionu, pršti od boja i okusa te očitih utjecaja tradicionalnih hrvatskih jela i gastronomskih klasika u kojima su pronašli inspiraciju. Kako je ljeto i inače sinonim za laganiju hranu, više bistro tipa, ovdje pored hladnih predjela, u obliku pršuta i sira od domaćih proizvođača, u ponudi imaju i zanimljive tapase, tartar biftek i club sendvič. No, bogat im je i izbor juha i salata, od kojih bismo posebno istaknuli krem juhu od pečene rajčice, koja se uklapa i u vege meni. Od salata, okusima nas se dojmila ona od kvinoje, koju poslužuju uz ukiseljeno povrće, kremu od mrkve, dressing od manga i tofu, a koja je dobar izbor i za sve one koji su intolerantni na gluten.

Glavna jela za preporučiti

Lista glavnih jela također vas neće razočarati, jer na njoj su Pohilj - ambiciozan i kreativan voditelj kuhinje, koji svoju karijeru u Hiltonu započinje 2020., te Vučić, njegova "desna ruka", koji je iznimno uporan i posvećen detaljima - sastavili tako da će se svidjeti, kako ljubiteljima mesnih jela, tako i svima onima koji radije biraju ribu. Lignje s blitvom i krumpirom, kaparima, češnjakom i pečenim limunom svakako su nešto što bismo preporučili, jer će vam to jelo, uz odličnu termičku obradu i dobar spoj namirnica, odgovarati i za ručak i za večeru. Također, i rolice brancina punjene šparogama, uz pire od krumpira s kozicama i koromač, koje bi se mogle svidjeti svima onima koji se vole igrati s okusima.

Restoran ReUnion radi cijeli tjedan od 7 do 23 sata, a cijene su mu i više nego pristupačne - kreću se od 5,50 eura za najpovoljnije do 36,50 eura za najskuplje jelo

image

Rolice brancina punjene šparogama

Ivana Grgić/Cropix
image

Lignje s blitvom i krumpirom

Ivana Grgić/Cropix
image

Kvinoja salata

Ivana Grgić/Cropix

Dobro je znati da ReUnion nudi i jela s grilla. Pored burgera od junetine, koji poslužuju uz coleslaw salatu i dva priloga i umak prema izboru, to su i flank steak, pisanica, ribeye i file lososa.

Konačno, i lista deserata će vas zainteresirati, jer ovdje, uz kolače, u ponudi imaju i praline - s malinom i bijelom čokoladom, nougatom i cheesecake pralinu. Pitu od bobičastog voća s affogato corretto crème fraîcheom, likerom od badema i čokoladom obožavat će ljubitelji svježih slastica s karakterom, baš kao i zaleđeni cheesecake s medom, koji godi za ljetnih vrućina.

image

Raw almond

Ivana Grgić/Cropix
image

Zaleđeni cheesecake

Ivana Grgić/Cropix
image

Voćna pita

Ivana Grgić/Cropix

Nešto za svakoga

Raw almond s borovnicama i umakom od naranče opcija je koja će zadovoljiti vegane, ali i ljubitelje sirovih deserata. Uz slastice pastry chefice Sandre Cahunek možete sljubiti i ReUnion signature koktele, idealno ljetno piće, koje možete ispijati u ugodnom ambijentu restorana, u baru ili na terasi hotela.

Na kraju dodajmo i kako su cijene u ovom restoranu, koji radi cijeli tjedan od 7 do 23 sata, doista pristupačne i kreću se od 5,50 za najpovoljnije, do 36,50 eura za najskuplje jelo.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Canopy by Hilton Zagreb City Centre

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 10:30